het bureau | visie | weblog | cursusaanbod | ontwerptafel | O'FEST | kantinegesprek | nieuws | contact
  KORTE
  TRAININGEN

  ONTWERPKUNDE
  tuin en park


  NATUUR in het
  TUINONTWERP

  ONTWERPEN
  met beplanting

  CREATIEF
  ONTWERPEN

  PERSOONLIJKE
  opleiding


ONTWERPKUNDE voor tuin en park
Een cursus voor gevorderden

Deze tiendaagse ontwerpopleiding van niveau behandelt de basis van het tuinontwerp. Bedoeld voor groenprofessionals die al een paar jaren werkzaam zijn in het vakgebied. Volledig gericht op de inzet van ontwerpkundige onderdelen zoals:
- de stappen van de ontwerpmethodiek
- de kracht van kijk- en looplijnen
- de ontwerpcompositie
- het schrijven van een programma van eisen
- analyse van een aantal ontwerpgrootheden

Deze cursus behandelt de kunst van het ontwerpen zoals die in de praktijk gebruikt kan worden. De cursist zal de stof meteen kunnen toepassen in het eigen ontwerpwerk, of dat particuliere tuinen in binnenstad of nieuwbouwwijk zijn, historische tuinen of groenelementen, kleinschalige terreinen bij woonprojecten, schoolpleinen of tuinen bij verzorgingshuizen. Focus is de kleine schaal van tuin en park, de menselijke maat.
De cursusonderwerpen zijn zeer divers, breed gericht op het hele vakgebied. Er is aandacht voor de historie van het ontwerpvak, voor de abstractie van analyse en inzicht, maar evengoed voor het praktische gebruik van beplantingen en bomen.
Deze lesdagen bestaan uit hoorcolleges in de ochtend en werkcolleges over ontwerp in de middag. Gezamenlijk wordt aan een kleine ontwerpopdracht gewerkt, op het niveau van de stedelijke ruimte. Deze opdracht loopt gedurende tien weken mee met de opleiding.
Uw docent en begeleider is Michel Lafaille. Hij is gevormd als theaterregisseur in Brussel en later in Velp als ontwerper van de buitenruimte. Hij is daarnaast schrijver, fotograaf en tuinfilosoof en doceert gedurende zes jaar.

Men kan de studiebrochure aanvragen via info@ontwerpinstituut.nl , gratis en vrijblijvend.START donderdag 11 januari 2018
10 donderdagen achtereen
Docent: Michel Lafaille
Begeleiding: Irene Visser en Jolanda Vreeken
Investeringssom bedraagt 1.860,- euro (vrij van btw) voor zowel de cursusdagen, de begeleiding, de lessheets, het koffiearrangement en tien verzorgde lunches. Vegetarische lunch mogelijk.

  Vraag hier de gratis studiegids aan

het ontwerp instituut 2018