het bureau | visie | weblog | cursusaanbod | ontwerptafel | O'FEST | kantinegesprek | nieuws | contact
  KORTE
  TRAININGEN


  ONTWERPKUNDE
  de basis

  NATUUR in het
  TUINONTWERP

  ONTWERPEN
  met beplanting

  CREATIEF
  ONTWERPEN

  PERSOONLIJKE
  opleiding


PRESENTEREN van jezelf en je ontwerp
3-daagse training

Dit is een praktijkcursus van drie dagen, effectief van opzet en gericht op een persoonlijke benadering. Er wordt geleerd om met de eigen capaciteiten meer te bereiken en de communicatie met de opdrachtgever vanaf het allereerste begin sterker te maken. Geen rollenpatroon of slecht acteurschap, maar het leren gebruiken van uw eigen kwaliteiten. De een is beter met woorden, de ander met geschreven tekst, met foto’s of tekeningen. Sommige mensen floreren als ze voor een groep staan, anderen komen beter tot hun recht in een intieme setting.
Na deze cursus kunnen de deelnemers effectief een presentatie samenstellen en hebben inzicht hoe die effectief te presenteren, hoe die helder samen te stellen, om optimaal over te komen bij de ‘klant’. Of het nou gaat om een tuinontwerp, een stedenbouwkundig plan, een concept of een visie. Altijd zal de basis van het succes een goede en duidelijke communicatie zijn.
Cursisten leren begrijpen hoe iets gepresenteerd dient te worden, van powerpoint tot persoonlijke presentatie. Wat komt voor welke opdrachtgever het beste uit? Wanneer komt een boodschap het beste tot zijn recht? Stemgebruik en houding worden geoefend maar ook de theoretische kennis van aandacht trekken, interesse opwekken, een uiteenzetting verduidelijken en effectief in te spelen op een vraag.
Een kleine presentatie van 10 minuten dient gegeven als oefenmateriaal om het geleerde in praktijk om te zetten.

Men kan de studiebrochure aanvragen via info@ontwerpinstituut.nl, gratis en vrijblijvend.

START maandag 30 oktober 2017
3 maandagen achtereen
Docent: Michel Lafaille (regisseur, ontwerper, presentator)
Investeringssom bedraagt 560,- euro (vrij van btw) voor zowel de cursusdagen, de lessheets, het koffiearrangement en de verzorgde lunches. Vegetarische lunch mogelijk.

  Vraag hier de gratis studiegids aan

© het ontwerp instituut 2018