Door de les van Leo Goudzwaard van Alterra Wageningen over bomen en hun ecologische waarde, afgelopen vrijdag in Apeldoorn, is de focus weer helemaal terug op de boom en de verschijningsvorm van de boom. Leo had voor elke cursist een schrift gemaakt met 29 verschillende bladeren van (inheemse) bomen en struiken. Wat een werk van de man. Daar moesten we (want ik mocht meedoen) natuurlijk van opschrijven welke soort het waren (Nederlands en Latijnse naam, telkens 2 punten). U kunt zich voorstellen dat de hilariteit weer even terug was bij het ontwerp instituut, want ja, die ken ik wel, maar hoe heet die toch al weer….
Vandaag onderweg door Nederland, zag ik vele bomen staan langs de snelweg en ik kon er niet aan voorbij rijden zonder hardop in de auto op te sommen wat ik allemaal zag. Ja, we staan weer terug op scherp.