Kantinegesprek 11 Maart

woensdag 11 maart 2020, 19:30 - 22:00 uur

Hierbij nodigen wij u met veel plezier uit voor het Kantinegesprek.

Doel van de avond is om collega’s uit ‘het groen’ en aanverwante disciplines laagdrempelig en kosteloos een avond vol inspiratie en ontmoeting te bieden. Vandaar dat we proberen een zo veelzijdig mogelijk programma samen te stellen met nieuwe invalshoeken, oude bekenden, nog te ontdekken kennis en bevlogen entertainment. Daaromheen hopen we natuurlijk dat er veel ervaring, inspiratie, gezelligheid en uitwisseling ontstaat!
De avonden beginnen altijd om 18.00 u met een gezellige maaltijd, waarvoor je vanzelfsprekend van harte bent uitgenodigd. De maaltijd kost € 17,50. Het is een Turks winterbuffet met bulgur en wilde spinazie, rauwkost salade, snijbonen stoofschotel. Daarnaast lam en kip.

Uiteraard kunt u ook om 19.30 uur komen.

De eerste spreker start om 19.30 u. Na de sprekers is er tijd en ruimte voor napraten en ontmoeten. Overigens is de avond voor bezoekers kosteloos, alleen voor de maaltijd moet worden betaald.

Aanmelden: kantinegesprek@ontwerpinstituut.nl

18.00u                 Ontvangst

Ca. 18.15u           Byzantijns buffet

19.30u                 Welkom                              –             Richard de Jong & Angela Warmerdam

19.35u                 Jelle Grintjes                      –             Naturalistische proeftuin in Tolkamer

19.55u                 Wilbert Kregting                 –             Een eerlijk verhaal over duurzaamheid en betonproducten

20.15u                 Rozemarijn Lucassen        –             Kunst geïnspireerd door stadse natuur

20.35u                 Bart Hoes                           –            AFAS Experience Center

20.55u                 Eric Meijer                          –            Botanisch cabaret

21.15u                 Napraten, netwerken en ontmoeten

Inmiddels is de website van het ontwerpinstituut weer in de lucht met veel uitgebreidere informatie.

Sprekers

Jelle Grintjes is tuin- en beplantingsontwerper en heeft in het uiterste Oosten van ons land in Tolkamer een fantastische naturalistische proeftuin van 1400 m2, waar hij de meest sprookjesachtige combinaties van planten maakt en naar hartenlust experimenteert. De ultieme plek om inspiratie op te doen voor spannende beplantingen met vooral vaste planten, grassen en bloembollen. Bij het Kantinegesprek komt hij vertellen en vooral ook laten zien, waarom hij een veelgevraagde ontwerper is.
Tip: volg hem op Instagram… https://www.instagram.com/showgarden_jelle_grintjes/

Wilbert Kregting, 19 jaar werkzaam bij Schellevis Beton
Vertegenwoordiger voor architecten en tuinarchitecten, projecten in de stad en tuin.
Komt bij architecten in binnen- en buitenland. Gaat kort en eerlijk verhaal vertellen over duurzaamheid bij de ontwikkeling van producten en toepassing van verhardingsmaterialen.

Haar neus achterna gaand maakt Rozemarijn zeer uiteenlopende, maar meestal ook zeer fijngevoelige en kleinschalige creaties. De ene keer zit het in de grond, de andere keer hangt het hoog in de lucht, kriebelt het op je huid, of bestaat het maar een paar seconden. Ze schrijft brieven, noteert daarin wat ze aan wonderlijke details om haar heen tegenkomt, en verstuurt ze per post aan iedereen die houdt van rustig kijken. Of ze vraagt aan mensen op straat om een bloemetje te tekenen, en zorgt ervoor dat dat terechtkomt in iemand anders z’n jaszak of slaapkamer. Ze spot vlinders in een verlaten oord en neemt hun silhouetten mee naar de computer, waarna zwarte vleugeltjes hun papieren winterslaap voort kunnen zetten boven je hoofd, in je eigen huis. Ze probeert haar positie als mens in de natuur en in de stad al makend te begrijpen, maar dat is iets wat gelukkig totaal niet lukt. Rozemarijn woont en werkt in Den Haag, en nodigt mensen altijd graag uit om te komen kijken naar wat haar boeit. Zie www.rozemarijnlucassen.nl

 

Tuin- en landschapsarchitect (BVTL-IFLA) Bart Hoes werkt nationaal en internationaal aan creatieve groene buitenruimten voor particuliere opdrachtgevers, bedrijven en in de openbare ruimte. Zijn streven is altijd om een betekenisvolle ruimte te creëren, waarin een balans is tussen functioneel en esthetisch, details en grote lijnen.

Recent is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van buitenterrein bij het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden dat dit jaar geopend gaat worden. Bij ons komt hij vertellen over dit bijzondere project, de uitgangspunten, de inspiratie en de uitdagingen.

Eric Meijer is een tuin- en beplantingsontwerper uit Wageningen met als specialisatie klimaatbestendige tuinen en beplantingen, maar tijdens het komende Kantinegesprek laat hij een andere creatieve kant van zichzelf zien.

Natuurlijk met een specifieke plant als focus, zoals we dat binnen de traditie van het botanisch cabaret gewend zijn. Meer verklappen we nog niet, maar dat het een bijzonder optreden wordt, is zeker.